Food and Drink in the Household of English Nobility in the 15th and 16th Centuries. Procurement - Preperation - Service and Consumption - okładka książki

Food and Drink in the Household of English Nobility in the 15th and 16th Centuries. Procurement - Preperation - Service and Consumption

Autor: Andrzej K. Kuropatnicki

Praca poświęcona diecie i potrawom spożywanym przez szlachtę angielską na przełomie średniowiecza i czasów nowożytnych. Opisano w niej charakter społeczeństwa angielskiego w XV i XVI wieku, rezydencje szlacheckie i organizację ich dworów, a także sposób żywienia, zasady stosowane przy układaniu diety oraz obowiązujące podczas uroczystych uczt w rezydencjach szlacheckich.

Rok wydania 2012
Ilość stron 518
Wymiar [mm] 176x250
EAN 9788372716897
ISBN 978-83-7271-689-7
Data 2012-02-10
ID 218717
cena 48.00 zł
Autor także

Historia Irlandii. Aspekt kulinarny

Andrzej K. Kuropatnicki, Marzena Keating, Paweł Hamera

Monografia jest pierwszym polskim opracowaniem historii Irlandii, uwzględniającym aspekty kulinarne oraz opisującym tradycje związane z uprawą i spożywaniem żywności. W całej swojej historii jedzenie w Irlandii było kształtowane przez wiele czynników, w tym... więcej »

cena 60.00 zł